Over de praktijk

Kinderpraktijk Hillegersberg-Schiebroek
U bent bij ons welkom voor hulp bij de individuele problematiek van kinderen en jeugdigen tot twintig jaar. In een vertrouwde, kindvriendelijke omgeving kijken we vanuit één of meer invalshoeken naar uw kind en zijn of haar problematiek. Is er fysiotherapie, logopedie of psychologische ondersteuning nodig? Uw hulpvraag bepaalt welke deskundige start met de begeleiding. We hebben allemaal dezelfde visie, echter de te bewandelen weg is vanzelfsprekend vanuit elke discipline verschillend.

Verschillende disciplines onder één dak 
Onze kinderpraktijk is een samenwerkingsverband van meerdere zelfstandigen op één locatie, een praktijk voor kinderfysiotherapie, logopedie en psychologie (GZ-psychologen / orthopedagogen). Dit multidisciplinaire karakter  biedt een grote meerwaarde aan zowel cliënten als ouders. Wij zijn geen klinische, maar een laagdrempelige organisatie met snelle doorverwijzing en korte lijnen. Wij bieden hulp in de vorm van onderzoek en behandeling bij problemen op het gebied van geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, opvoeding en onderwijs.

Uw kind staat centraal
In onze praktijk staat het kind altijd centraal, we bekijken het kind in totaliteit en in het systeem en geven hem of haar en u als ouder(s) de beste hulp mogelijk. Wij bieden diagnostiek en (kortdurende) behandelingen op maat aan. Uw hulpvraag bepaalt welke deskundige start met de begeleiding. Indien gewenst, brengen wij gedurende de behandeling de kennis en kunde van een collega in. Samenwerking is ons sleutelwoord, zodat u met uw kind binnen één team met al uw vragen terechtkunt. Wij kijken verder dan het probleem zelf en stellen het geluk en welzijn van uw kind te allen tijde voorop. Dat is onze kracht.

Meer informatie & aanmelden
Heeft u een vraag of wilt u uw zoon of dochter aanmelden bij Kinderpraktijk Hillegersberg-Schiebroek? Vul ons contactformulier in of bel 010-2850458, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9 en 11 uur.

Wij bieden hulp aan kinderen, pubers en adolescenten en hun ouders. Heeft uw kind:

 • chronische hoofdpijn, buikpijn of extreme moeheid
 • slaapproblemen
 • afwijkende groei en/of puberteit
 • overgewicht
 • moeite met taal, spraak, stem of gehoor
 • moeite met de fijne en/of grove motoriek
 • moeite met concentreren
 • ongecontroleerd of druk gedrag
 • moeite met plannen en organiseren
 • leerproblemen
 • faalangst, verlies van zelfvertrouwen
 • moeite om contact te maken met andere kinderen
 • last van pesten of pest vaak zelf
 • moeite met het begrijpen en delen van gevoelens
 • heftige emotionele reacties of snel ruzie
 • extreme angsten, dwangmatig gedrag en/of obsessies
 • somberheid
 • emotioneel trauma (bv. overlijden, ziekte, scheiding)

Of ziet u dat uw kind niet gelukkig is en zonder duidelijke reden moeite heeft om mee te doen in het dagelijks leven? Neem dan contact met ons op.

Aanmelding
U kunt zich via de website of telefonisch bij de Kinderpraktijk Hillegersberg-Schiebroek aanmelden. De praktijkassistente neemt contact met u op om de persoonlijke gegevens te noteren en een intake te plannen. Wij sturen u een aantal formulieren toe die u voorafgaand aan de intake (digitaal) dient te retourneren.

Intake
Wij nodigen u uit voor een gesprek variërend van 30 tot 60 minuten. In het gesprek formuleren we de hulpvragen en maken we een plan van aanpak.

Diagnostiek
Afhankelijk van de hulpvraag verrichten we verschillende onderzoeken. Het diagnostisch onderzoek kan bestaan uit: lichamelijk onderzoek, intelligentie-, taal-, persoonlijkheids- en sociaal-emotioneel onderzoek of dyslexie-onderzoek.

Behandeling
Naar aanleiding van het diagnostisch onderzoek stellen we samen met u en uw kind (en school) een behandelplan op.

Evaluatie
Wij evalueren tijdens en aan het einde van de behandeling. In het gesprek kijken we met u en uw kind naar de voortgang en de effectiviteit van de behandeling. Indien nodig betrekken we de school hierbij. Een keer per twee weken vindt er een multidisciplinair overleg in de praktijk plaats waarin wij de kinderen bespreken.

Kinderen opvoeden is niet eenvoudig. Helemaal niet wanneer er sprake is van ontwikkelingsproblematiek. Als ouder kunt u zich machteloos voelen. De Kinderpraktijk biedt ondersteuning bij deze ingewikkelde opvoedingsvragen.

We kijken daarbij naar de gehele gezinssituatie, zoals samengestelde gezinnen, andere kinderen met ontwikkelingsproblematiek of (ingewikkelde) co-ouderschapsrelaties.

Kinderen zitten het grootste gedeelte van hun tijd op school, waar op verschillende vlakken veel van hen geëist wordt. De behandelaars van Kinderpraktijk Hillegersberg-Schiebroek gaan met u mee naar school om de hulpvraag van uw kind te verduidelijken. Er kan samen met school een plan gemaakt worden zodat uw kind zich zo goed mogelijk kan ontplooien.

De Kinderpraktijk is een samenwerkingsverband, van een kinderfysiotherapeut, GZ-psychologen/orthopedagogen en logopedisten. Wij bieden eerstelijnszorg en tweedelijnszorg. Aanmelden kan na verwijzing door de huisarts, specialist of op het eigen initiatief van ouders. Aan consulten bij de GZ-psycholoog zijn kosten verbonden (zie de pagina GZ-psycholoog onder het tabblad Vergoeding).

 

 

Kinderpraktijk Hillegersberg-Schiebroek biedt op dit moment huisvesting aan o.a. fysiotherapeuten, psychologen en logopedisten. Er is nog plek voor aanvullende disciplines.
De ruimtes variëren van 13- 50 m2, bevinden zich op de begane grond en zijn gemeubileerd. De ruimtes zijn per dagdeel te huren. Een keer bekijken? Neem contact op met Lotte Heijblom: 06-29235525 of stuur een mail naar l.heijblom@kinderpraktijk.nl

Contactpersoon: Lotte Heijblom
Telefoonnummer: 0629235525