Fysiotherapeut

Struikelt uw kind regelmatig of zijn er problemen met schrijven? Ziet u veel motorische onrust of heeft uw kind weinig zelfvertrouwen? Voor alle motorische ontwikkelingsproblematiek zit u bij de praktijk voor kinderfysiotherapie goed. Wij helpen kinderen waarvan de motorische ontwikkeling niet helemaal gaat zoals we het graag zien, waaronder veel kinderen met ADHD of een vorm van  autisme. Hiermee gaan we aan de slag, zodat uw kind straks lekkerder in zijn of haar vel zit. Ik maak veel gebruik van sensorische integratietherapie, waarbij het kind in spelvorm leert de juiste sensorische informatie op te doen en te verwerken, zodat het beter in staat is tot interactie.

AKAngeline Kriek, kinderfysiotherapeut & therapeut sensorische integratie
Met behulp van motorische oefeningen leer ik kinderen spelenderwijs om gemakkelijker met voor hen lastige situaties om te gaan. Ik geef praktische tips voor thuis of in de klas, gericht op het specifieke kind en de hulpvraag. De nauwe samenwerking met onder andere de psycholoog en de kinderarts vind ik hierbij van grote meerwaarde. Lees verder

 

Basisverzekering
Kinderfysiotherapie wordt doorgaans volledig vergoed door de zorgverzekering. De kosten van een consult variëren per zorgverzekering, tussen de €35 en €42.

Eigen risico
Houdt rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Verwijsbrief
Voor de eerste negen behandelingen geldt de vrije toegankelijkheid, u kunt dus zo een eerste afspraak maken. Na deze negen keer is een verwijzing van de (huis)arts nodig. Sommige verzekeringen maken bij een langdurigere behandeling gebruik van een machtigingensysteem. Er moet dan eerst toestemming aan de verzekering worden gevraagd om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Afzeggen afspraak
Een ingeplande afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Indien de afspraak te laat of niet wordt afgezegd, dan worden de kosten van dit consult in rekening gebracht. Let op: uw zorgverzekeraar zal deze kosten niet vergoeden. U dient in bovenstaande gevallen zelf contact op te nemen met de praktijk voor het maken van een nieuwe afspraak.